MAIKEL ZIJLAARD ZET TOPTIJD NEER IN PROLOOG RONDE VAN ROMANDIë: “ECHT SUPER TECHNISCH”

Er moeten nog heel wat renners binnenkomen, maar Mikel Zijlaard gaat voorlopig aan de leiding in de proloog van de Ronde van Romandië. De Nederlander van Tudor kwam aan de finish tot een tijd van 2:55 en wist zo de nodige grote namen achter zich te houden.

Na afloop keek Zijlaard met Cycling Pro Net terug op zijn prestatie tegen de klok. “Het was echt een super technische tijdrit. Ik had het parcours een paar keer verkend en stond dus goed voorbereid aan de start. Dat is ook wel belangrijk voor een proloog met dertien bochten. Het ging goed en het is nu afwachten wat mijn tijd waard is.”

Met zijn tijd van 2:55 bleek hij in elk geval al sneller dan erkende hardrijders als Dorian Godon, Benjamin Thomas, Magnus Sheffield en Jan Tratnik. “Wanneer er adrenaline aan te pas komt, is het altijd een zware onderneming. Ik ben blij met mijn tijd en nieuwsgierig naar het eindresultaat.”

Geheim

Heel veel prologen zijn er niet meer in het hedendaagse wielrennen, maar de Ronde van Romandië houdt er trouw aan vast. Wat is volgens Zijlaard het geheim om goed te presteren? “Je moet de bochten goed kennen, zodat je er met snelheid uitkomt. Je moet je gewoon voorbereiden op drie minuten volle bak koers”, klinkt het.

2024-04-23T14:16:52Z dg43tfdfdgfd